ŁAPSERDAK
prosty,
naturalny skład
wyselekcjonowane
dodatki roślinne
bez wypełniaczy,
ani konserwantów
ŁAPSERDAK - kość serowa
Kość serowa wytwarzana jest ręcznie według tradycyjnej himalajskiej receptury w długotrwałym kilkumiesięcznym procesie prasowania i suszenia.
W rezultacie powstaje twardy gryzak, który swoje wartości odżywcze i smak uwalnia w procesie żucia.
Najważniejsze cechy Łapserdaka:
- Naturalny
- Bogate źródło białka, wapnia, fosforu i witamin (A, D, E i K)
- Ubogi w laktozę
- Nie zawiera sztucznych barwników, substancji polepszających czy konserwantów
- Zaspokaja naturalną potrzebę gryzienia i żucia
- Wspomaga utrzymanie zdrowych zębów i dziąseł
Skład :
- 99,9% - mleko krowie
- 0,1% - sól morska
Zawartość składników analitycznych:
- 65% białko surowe,
- 9,5% tłuszcze,
- 4,5% popiół surowy,
- 0,5% włókno surowe,
- 0,01% sól
SEROWY POPCORN! W przypadku odłamywania się małych kawałków kości w procesie gryzienia, polecamy zebrać małe odłamki, podgrzać w mikrofalówce przez około 30-45 sekund aż kawałki uprażą się i napęcznieją. Po wystudzeniu możecie wspólnie obejrzeć film przy popcornie ;-) i nic się nie zmarnuje.
GORĄCO? Kość serową możecie zamrozić i w upalny dzień podać psu do żucia - zapewni to długotrwałą ochłodę w gorące letnie dni.